CATALÀ   |   CASTELLANO     
Javascript DHTML Drop Down Menu Powered by dhtml-menu-builder.com
TEST PCA3
estudi Genètic
de Càncer de Pròstata

Detecció de l'expressió del gen PCA3interior 1
La detecció de l'expressió del gen PCA3 distingeix les cèl·lules cancerígenes de pròstata
El càncer de pròstata és un dels tumors més freqüents diagnosticats en homes i, en les fases inicials de la malaltia, la majoria dels homes amb càncer de pròstata són asimptomàtics. La detecció precoç del càncer de pròstata és fonamental perquè la possibilitat de curació s'acosta al 100% si es detecta als inicis.

Les formes habituals de cribratge són la determinació del marcador tumoral PSA (antigen prostàtic específic), el tacte rectal i les proves d'imatge, com a indicadors per a la realització d'una biòpsia prostàtica, la qual possibilita la confirmació del diagnòstic. Però el PSA no és del tot específic, ja que també es pot veure alterat per engrandiment o infecció de la pròstata.

El gen PCA3 (Prostate Cancer Antigen 3 Gene) és el primer gen específic de pròstata capaç de mostrar una sobreexpressió en cèl·lules prostàtiques tumorals. En les cèl·lules cancerígenes de la pròstata es detecta de 60 a 100 vegades més ARN missatger (ARNm) del gen PCA3 que en cèl·lules prostàtiques normals.

L'Estudi Genètic d'Expressió de PCA3 és específic de càncer de pròstata i permet una detecció precoç.

estudi Genètic
de Càncer de Pròstata

En l'expressió del PCA3 Gen no intervenen condicions com l'engrandiment de la pròstata o malalties benignes o no canceroses de la pròstata. És específica de cèl·lules tumorals.

interior 2

indicacions

Un estudi recomanat a homes:

-  Preocupats per la detecció primerenca del càncer de pròstata
-  Entre 55 i 69 anys d'edat
-  Que presenten diversos símptomes: ganes repetides d'orinar, flux feble, dolor o cremor en orinar, presència de sang en l'orina, etc.
-  Amb un resultat de PSA alt
-  Amb biòpsies de pròstata prèvies negatives o positives
-  Informats sobre els beneficis i perjudicis de seguir un tractament contra el càncer de pròstata

Aquesta prova genètica complementa la prova del PSA (antigen prostàtic específic).

Informació tècnica

Prova: 8802 - EXPRESSIÓ DEL GEN PCA3 (CÀNCER PRÒSTATA), ORINA
Metodologia: Amplificació mediada per Transcripció seguida per Hibridació
Requisits: Petició mèdica i consentiment informat signat
Tipus de mostra: 5 ml orina obtinguda postacte rectal. Recollida en tub de transport especial. Mantenir refrigerada.
Preparació prèvia: Requereix que el pacient begui mig litre d'aigua, més tacte rectal previ. Sol·licitar les instruccions de recollida de mostra
Termini de lliurament: 20 dies laborables

Resultats

Davant d'un nivell de PSA alt i altres proves diagnòstiques que fan sospitar la presència de càncer de pròstata, està recomanada la realització d'una biòpsia que consisteix en l'extracció de cèl·lules o teixits per a l'anàlisi anatomopatològic.

Atès que una biòpsia sempre comporta algun risc com una infecció o hemorràgia i dolor, és important tenir la màxima informació perquè el metge pugui decidir si realment hi ha la necessitat de realitzar una biòpsia de pròstata davant la sospita de càncer.

L'Estudi detecta la presència d'ARN missatger d'aquest gen en orina. Això indica que el gen s'està expressant, cosa que succeeix en cèl·lules canceroses de pròstata.

Interpretació de resultats

Els resultats han de ser interpretats per l'uròleg
El test PCA3 requereix l'obtenció d'orina recollida després de l'examen de la pròstata mitjançant tacte rectal. El tacte rectal allibera les cèl·lules de la pròstata a través del sistema de conductes de la pròstata al tracte urinari, on s'eliminen amb la primera micció d'orina. L'orina es recull en el tub de transport amb l'agregat del Medi de Transport Especial que dissol les cèl·lules i estabilitza l'ARN missatger. Els ARNm de PCA3 i PSA es quantifiquen i s'obté el seu quocient.

Els quocients (ARNm PCA3 / ARNm PSA) elevats es correlacionen amb una alta probabilitat que una biòpsia de pròstata sigui positiva. El punt de tall recomanat és de 35.

Els homes amb un resultat igual o superior a 35 tenen alta probabilitat de càncer de pròstata.
Els homes amb un resultat inferior a 35 tenen baixa probabilitat de càncer de pròstata.

El test PCA3 és específic del càncer de pròstata i els seus valors no estan afectats per la grandària de la pròstata ni per la hiperplàsia benigna de pròstata.
No s'ha de realitzar aquesta prova als pacients que estan prenent medicaments que afecten els valors de PSA com pot ser: finasterida (Proscar, Propecia), dutasterida (Avodart) i teràpia de antiandrògens (Lupron).

La prostatectomia, radiació i biòpsia de pròstata poden afectar la viabilitat del teixit prostàtic i influir en els resultats del PCA3.

PVP      440 Euros

Punto de extracción :  C/ Guillem Tell nº 4, despacho  10 Consultoris Vallirana

Horario : lunes a viernes de 16 a 19 h

 
PREVENCIÓ I GENÈTICA

"EL FUTUR"
ON ESTEM

Disposem de centres a Barcelona ciutat i a bona part de les seves comarques.
     
MÚTUES

Llistat de mútues amb les que col·laborem.
PROVES

Llistat de tècniques d'anàlisis clíniques i proves d’al·lèrgia.
COLL GARCÉS Laboratori · Rocafort 67, baixos Barcelona 08015 ·Tel. 933 259 454 · Fax 935 102 360 ·
avís legal · política privacitat · política cookies · diseny web

Aquesta pàgina web pot utilitzar cookies per recordar les vostres dades d'inici de sessió i recopilar estadístiques per optimitzar la funcionalitat del lloc. Més informació Acceptar